Asociația Artiști Dobrogeni


“Arta trebuie să apropie, nu să depărteze, să umple, nu să sape prăpăstii în bietele noastre spirite și așa destul de răscolite de întrebări. Nu uita niciodată că ești artist. Să fi curajos, să nu iți fie teamă de nimic și vei ajunge la țel.” – C Brâncuși 

        Avem nevoie de cultură deoarece aceasta dezvolta inteligenta şi creativitatea ceea ce duce la dezvoltarea societății. Arta, poezia, muzica si proza ne învață cum sa devenim mai buni in societate, mai respectuoși, mai înțelegători. Este nevoie sa facem cunoscuta publicului activitatea creatorilor de arta, poezie, muzică si proza pentru o mai buna înțelegere a procesului de creativitate si o mai mare implicare in viata culturala.

 

 

        Preşedintele fondator al Asociaţiei ARTIŞTI DOBROGENI, Mirela Iuliana Turtoi, cu pseudonim de artist MIRA, a facilitat pentru artiştii dobrogeni posibilitatea de a-şi expune tablourile într-un nou spaţiu, amenajat din surse proprii cu simeze pe pereţi şi sisteme de prindere ale tablourilor pe coloane, în sala mare de la intrarea Bibliotecii Judeţene Constanţa. Inaugurarea noului spaţiu s-a facut cu prima expozitie de grup a asociaţiei ARTIŞTI DOBROGENI pe data de 6 mai 2016, ora 18, acesta putand fi folosit atat de artistii din asociatie, cat si de artisti din afara asociatiei, cu acordul directoarei bibliotecii, d-na Corina Mihaela Apostoleanu, care a aratat deschidere catre aceasta initiativa

        Asociatia Artisti Dobrogeni promoveaza:arte plastice şi vizuale, muzicieni, scriitori, poeţi, sculptori, designeri, fotografi, balerini, dansatori, actori.

        Acţionând ca o echipă multiculturală, Asociația Artiști Dobrogeni unește artele vizuale, poezia, proza și muzica, dezvoltând și transmiţând generaţiei tinere sentimentul de apartenenţă la o identitate culturală.

        Infiintarea Asociatiei “Artisti Dobrogeni” in anul 2015 a venit ca o etapa fireasca a motivatiei unui grup de artisti, din dorinta de a promova actul cultural sub toate formele de manifestare culturala, dar in mod special meleagurile si traditiile etniilor dobrogene in contextul multiethnic dobrogean. Avem o experienta de grup in viata culturala dobrogeana din anul 2012, de cand am organizat impreuna multiple expoztii de grup, sesiuni de creatie, cu arta plastica, muzica, poezie si proza finalizate cu albume de arta si poezie.

 

        In dinamica vietii cotidiene, nu trebuie sa uitam faptul ca si mintea umana are nevoie de hrana spirituala, fara de care trupul se ofileste si moare. Sa ne dam ragaz in fuga noastra cotidiana, sa ne detasam de probleme si sa ne transpunem mental in povestea pe care creatorul de arta plastica incearca sa o transmita pe panza sau in sensibilitatea acordurilor muzicale transpuse pe portative de cantautori, pentru hrana sufletului si a spiritului, pentru ca apoi sa ne intoarcem mai incarcati de energia de care avem nevoie ca sa mergem mai departe.

 

Conditii de inscriere in asociatie

        Pe email mirelaturtoi@yahoo.com se trimit 10 lucrari reprezentative ale artistului care intentioneaza sa se inscrie in asociatie, de preferat cu Romania, din Dobrogea sau altele neutre, care vor fi analizate de o comisie de evaluare. Acceptul va fi formularul cu cererea de inscriere ca raspuns, insotita de conditiile de inscriere

 

 Membrii fondatori ai asociației

– Mirela Iuliana Turtoi – Președinte fondator

– Marian Vintilă – Director departament arte plastice

– Cornelia Goșiu – Specialist în strategii de marketing

– Gabriela Dobre – Director Departament Muzică 

– Enache Tușa – Specialist media și publicitate