Activitati didactice

Festivalul „Sănătatea crește odată cu mine!”


Conturs de pictură, grafică și colaj  ”Ne jucăm, sănătatea ne-o păstrăm!” , în cadrul Festivalului Național “Sănătatea crește odată cu mine” – editia a II-a, președinte comisie jurizare la secțiunea arte plastice – Mirela Iuliana Turtoi, presedintele fondator al Asociației Artiști Dobrogeni.

Festivalul „Sănătatea crește odată cu mine!”

„Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, ci mintea și spiritul și perspectiva unui om”. (James H. West)

Promovarea sănătăţii este procesul care oferă individului şi colectivităţilor posibilitatea de a-şi creşte controlul asupra determinanţilor sănătăţii şi, prin aceasta, de a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Reprezintă un concept unificator pentru cei care recunosc nevoia fundamentală de schimbare atât a stilului de viaţă, cât şi a condiţiilor de trai. Promovarea  sănătăţii reprezintă o strategie de mediere între individ şi mediu, combinând alegerea personală cu responsabilitatea socială şi având drept scop asigurarea, în viitor, a unei mai bune stări de sănătate (WHO-EURO, Health Promotion Glossary, 1989).

Argument:

Având drept reper scopul educației pentru sănătate, acela de a forma conștiințe și conduite benefice sănătății, putem spune că acestea debutează în familie și se continuă in grădiniță, iar apoi de-a lungul întregii vieți.

Proiectul ”Sănătatea crește odată cu mine!” își propune să ofere copiilor posibilitatea de a-și cultiva și de a-și menține interesul pentru o dezvoltare armonioasă, pe toate planurile: fizic, psihic, emoțional, social și comportamental, prin alegerea unui stil optim de viață.Astfel, grădinița, familia și comunitatea sunt datoare să formeze comportamente adecvate, ce vizează creșterea gradului de interes, cu privire la importanța sănătății preșcolarilor. Îmbogățirea experienței de viață a copiilor, precum și modelarea comportamentelor, se realizează prin  implicarea directă a acestora, în activități ce vizează promovarea sănătății, printr-o alimentație echilibrată și sport.

Scopul proiectului:

Stimularea interesului preșcolarilor, părinților acestora și a cadrelor didactice,  privind importanța sănătății copiilor, atât în grădiniță, cât și în familie. Prin proiectul ”Sănătatea crește odată cu mine!”, ne propunem, atât în rândul  educatoarelor, a părinților și implicit a copiilor acestora, promovarea sănătăţii, ca un concept ce presupune o abordare multidimensională de îmbunătăţire a stării de sănătate, care include activităţi de educaţie, activităţi de promovare a unor schimbări comportamentale şi de stil de viaţă sănătos.

Secțiuni:

  • Gimnastica de înviorare – ,, Dis-de-dimineață, gimnastica mă răsfață!”;
  • Majorete – ,,Dansul majoretelor”;
  • Mini fotbal – ,,Viitorii fotbaliști”;
  • Șah – ,,Micii șahiști ”;
  • Concurs de desene, pictură, colaje cu tematica ”Ne jucăm, sănătatea ne-o păstrăm!”.

Sursa http://gradinita12amicii.ro/proiecte/

Activitati didactice
Concurs scolar cu „Teme și tradiţii dobrogene”
Activitati didactice
Eveniment “MAMA – GIUVAER ŞI PRIMĂVARĂ”