Departament Arte Vizuale

Marian Vintilă


 

Marian Vintilă

-Director Departament Arte Vizuale

 

Motto:

Sentimentul pe care îl am în fața șevaletului, mă inspiră, mă face să devin unul cu pânza și atunci las culorile să danseze în ritmurile sufletului. – Marian VINTILĂ

Portret de artist

Ceea ce îl individualizează pe Marian Vintilă este dezinvoltura cu care exprimă plastic matităţi şi transparente, străluciri şi umbre, atât în peisajele pictate cat şi în studiile de portret şi naturile statice armonizate ingenios. Nu ştii ce să admiri mai întâi: portretele expresive şi nuanţate, peisajele pline de vitalitate şi de bucuria vieţii ce explodează pe pânză în culori vii sau naturile statice aranjate într-o armonie aproape mistică. –  Deleanu Geta

Nascut la 15.08.1982 in localitatea Mangalia, judetul Constanta, artistul Marian Vintilă absolvit atat Colegiul Universitar din cadrul Univesritatii Ovidius, ca Institutor in sociopsiho-pedagogie, specializarea Institutor de desen, fiind totodata si licenţiat in arte vizuale, Facultatea de Arte, specialitatea Pedagogia Artelor Plastice si Decorative, din cadrul Universitatii Ovidius.

In perioada 2005 – 2009 profeseaza ca profesor de Arte Plastice la: Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul „Al. I. Cuza” – Navrom, Scoala „Sf. Andrei” Mangalia, Scoala Nr.2 Murfatlar, Scoala cu clasele I – VIII Neptun, Scoala „Nicolae Iorga” Constanta.

Din 2009 pana in 2016 profeseaza ca profesor titular Arte Plastice Liceul „Nicolae Dumitrescu” Cumpana – Judetul  Constanta, si ca profesor Coordonator la Cercul de  Pictura din cadrul Centrului de meditatii Smart. Primeste numeroase premii in arte vizuale, atât personale, cât si ca profesor coordonator în țară și străinătate.

 

Departament Arte Vizuale
Mirela Iuliana Turtoi
Departament Arte Vizuale
Cornelia Goșiu
Departament Arte Vizuale
Marieana Oleniuc