Departament Arte Vizuale

Gheorghe Caraiman


Inspiratia si motivatia

Atunci când pictez mă inspira frumusețea  unui peisaj, o compoziție cu obiecte statice sau trăsăturile unei persoane pentru un portret.  Cu cât pictez mai mult mă  ajuta să evoluiez ca artist și mă menține motivat. Când încep o lucrare de artă trebuie sa o duc la  bun sfârsit, să fie unică, să poată transmite sentimente, emoții și trăiri. – Gheorghe Caraiman

Portret de artist

Gheorghe Caraiman, născut la 9 Martie 1950 în satul Olteni din județul Constanța, urmează Școala de artă din Constanța după absolvirea Liceului Energetic din aceeași localitate.

Debutul artistic are loc în 1981 apoi participă la diverse concursuri judetene și internationale de pictură, sculptură și iconografie fiind deseori premiat.

Prima expoziție personală are loc la 6 ani de la debut în 1987, urmată de alte 5 până în anul 2010.

Participă la multiple expoziţii de grup la Galeriile Amfora Constanța în perioada 1979-1984, apoi la Cercul Militar pana în 2015, între 2013 – 2016 la Hotel Ibis Constanta şi în 2016 la Biblioteca Judeţeană I. N. Roman Constanţa, dar şi în tabere de creație organizate anual în Costinești si Canlia. Lucrarile lui sunt prezente în colecții particulare din România, Canada, China, Anglia și Norvegia.

Departament Arte Vizuale
Mirela Iuliana Turtoi
Departament Arte Vizuale
Marian Vintilă
Departament Arte Vizuale
Cornelia Goșiu